Britisk økonomi vækker misundelse i eurozonen

Styrken i den britiske økonomi får nu investorer fra hele verden til at tage bestik af de muligheder, som det økonomiske opsving potentielt set kan bringe med sig.

»Vi mener ikke, at Storbritannien er en mirakel-økonomi,« siger Holger Schmieding, cheføkonom hos Berenberg Bank. Fold sammen
Læs mere
Foto: POOL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den økonomiske styrkelse får andre økonomier i eurozonen til at sende jaloux blikke i retning af Storbritannien og har bragt skamme over nationale såvel som internationale prognoser.

Det skriver Financial Times mandag.

Det uventede opsving skyldes, ifølge avisen, at tilliden til økonomien er vendt tilbage i takt med at tidligere forhindringer for væksten - såsom svage banker og frygten for en krise i eurozonen - er forsvundet. Flere økonomer tror faktisk på, at Storbritannien vil blive den hurtigst voksende udviklede økonomi de næste fem år. Prognosen frister mange udenlandske selskaber og investorer, dog ikke i Tyskland, hvor stemningen er anderledes skeptisk, når det kommer til den britiske økonomi.

»Storbritannien er ikke nummer et på listen af steder, man bør ekspandere. Stemningen især i Tyskland er, at Storbritannien puster en boligboble op, og at den kommer til at ende i tårer. Vi vil gerne træde til, hvis importen skuffer, men vi mener ikke, at Storbritannien er en mirakel-økonomi,« siger Holger Schmieding, der er cheføkonom hos Berenberg Bank, til Financial Times.