Britisk husleje højest i Europa

Nye tal viser, at huslejen i Storbritannien ligger betydeligt højere end i resten af Europa, i nogle tilfælde er den dobbelt så høj. Selv sammenlignet med lande med samme lønniveau er lejen 50 pct. højere.

Foto: ALEXANDER TITARENKO.
Læs mere
Fold sammen

Den månedlige britiske husleje ligger i gennemsnit på 902 euro, svarende til 6730 kr., mens det europæiske gennemsnit ligger på 481 euro, omkring 3590 kr. Det viser en ny rapport fra den britiske paraplyorganisation National Housing Foundation, der repræsenterer non-profit boligorganisationer.

Det skriver The Telegraph.

I forvejen er husmarkedet præget af høje boligpriser grundet boligmangel særligt i London og den sydøstlige del af landet. Priserne er fortsat stigende og udfordrer førstegangs-købere og familier, der så oven i købet ikke har lejeboliger som prisvenligt alternativ.

- Høje huslejer er blot et symptom på huskrisen. Vi bygger simpelthen ikke nok grundet underinvestering og problemer med markedet for land og grunde, udtaler David Orr, der er chef for National Housing Federation.

Storbritannien har siden 1990'erne i gennemsnit investeret 3 pct. af BNP i nye hjem, mens det tilsvarende tal er 6 pct. i Tyskland og 5 pct. i Frankrig.