Britisk finansminister vil sænke selskabsskatten til 15 pct.

Den britiske finansminister, George Osborne, har sat et mål om at sænke selskabsskatten til 15 pct., mens Storbritannien forbereder sig på at forlade Den Europæiske Union, som et flertal af de britiske vælgere har stemt for. Det skriver Financial Times ifølge Bloomberg News.

Den britiske finansminister, George Osborne, har sat et mål om at sænke selskabsskatten til 15 pct., mens Storbritannien forbereder sig på at forlade Den Europæiske Union, som et flertal af de britiske vælgere har stemt for.  Det skriver Financial Times ifølge Bloomberg News. Fold sammen
Læs mere
Foto: NEIL HALL

I øjeblikket er selskabsskatten på 20 pct., og den forventes at falde til 17 pct. i 2020. Målsætningen om et endnu lavere skatteniveau sker i et forsøg på at få virksomhederne til fortsat at investere i Storbritannien. George Osborne anbefalede at blive i EU-samarbejdet, men han accepterer briternes beslutning, fortæller han. Nu gælder det om at minimere de økonomiske konsekvenser.

»Vi er nu nødt til at tag del i det nationale forsøg på at få det til at virke for den britiske befolkning,« siger han i et interview i Financial Times mandag.

Ifølge Bloomberg News fastslår han desuden, at han står ved sine advarsler om de mulige konsekvenser af det såkaldte "brexit" - herunder risikoen for en recession.

Forud for afstemningen advarede finansministeren om, at et britisk farvel til EU ville betyde, at han måtte annoncere et "nødbudget" for nedskæringer og skattestigninger, men det er aflyst for nu. Det samme er målet om et budgetoverskud i 2020, da det ifølge ministeren er umuligt som følge af konsekvenserne af brexit.