Britisk finansminister: Vi må ikke hvile på laurbærrene

Storbritanniens finansminister, George Osborne, vil torsdag advare, at den økonomiske vækst i Storbritannien er truet af en farlig cocktail bestående af globale risici i de kommende år og en udbredt selvtilfredshed.

Foto: STEFAN ROUSSEAU. Storbritanniens finansminister, George Osborne, vil torsdag advare, at den økonomiske vækst i Storbritannien er truet af en farlig cocktail bestående af globale risici i de kommende år og en udbredt selvtilfredshed.
Læs mere
Fold sammen

Det skriver The Daily Telegraph, der er i besiddelse af en tale, ministeren vil holde for en række erhvervsledere i den walisiske hovedstad, Cardiff, torsdag.

- Enhver der bilder sig selv ind, at missionen er fuldført for den britiske økonomi, begår en alvorlig fejltagelse. Den største risiko er, at folk tror, at vi allerede er i mål, vil Osborne sige ifølge den britiske avis.

- 2016 er året, hvor vi endelig kan få gennemført de varige reformer, den britiske økonomi har alvorligt brug for. Det bliver et helt afgørende år for økonomien, tilføjer han.

Osborne vil desuden påpege, at kongerigets økonomi er langt fra immun over for globale risici som økonomisk vækstafmatning og aktieturbulens i Kina samt politiske spændinger mellem Saudi-Arabien og Iran.

Den økonomiske vækst i Storbritannien ventes i 2016 er runde 2,9 pct., hvilket er det næsthøjeste blandt G7-landene, og det er ifølge Osborne "bedre end nogen havde turdet håbe".