Britisk finansminister styrkede pundet

Vel blev skønnet for væksten i den britiske økonomi nedjusteret til 1,4 pct. fra 2,1 pct. i den efterårsredegørelse, som finansministeren, Philip Hammond, onsdag eftermiddag præsenterede for parlamentet.

Arkivfoto. Vel blev skønnet for væksten i den britiske økonomi nedjusteret til 1,4 pct. fra 2,1 pct. i den efterårsredegørelse, som finansministeren, Philip Hammond, onsdag eftermiddag præsenterede for parlamentet. Fold sammen
Læs mere
Foto: HANNAH MCKAY

Men værre var ventet i valutamarkedet, og efter talen genvandt det britiske pund noget af den styrke, det havde mistet op til redegørelsen, der var den første efter briternes farvel til EU-afstemning i juni.

I redegørelsen oplyste Hammond, at staten vil øge optaget af lån med 122 mia. pund.

Onsdag eftermiddag kostede euro 0,8543 pund mod mere end 0,8590 pund onsdag ved middagstid.

Samtidigt er dollar markant styrket til 1,0570 dollar per euro fra 1,0595 dollar tirsdag eftermiddag og 1,0626 dollar onsdag morgen.

I forhold til hele kurven af de 26 vigtigste handelsvalutaer ligger dollar nu på sit stærkeste niveau siden 2002, bemærker Bloomberg News, og nævner i den forbindelse at sandsynligheden for en amerikansk renteforhøjelse for fed-funds på 25 basispoint efter mødet i centralbanken, Federal Reserve, i december nu beregnes til 100 pct. ifølge handlen med amerikanske rentefutures.

Onsdag aften efter dansk børslukketid offentliggøres referatet af det seneste møde i Federal Reserves pengepolitiske komite. Og her vil markedet se efter signaler om den kommende renteudvikling - i sikker forventning om, at renteforhøjelsen kommer.

Onsdag har det japanske marked lukket, og og torsdag holder det amerikanske marked lukket på grund af thanksgiving day, som for nogle måske blive starten på en lang weekend.