Briterne ser positivt på privatøknomi - ikke på landets

Briternes tiltro til deres egen privatøkonomi var i ugerne efter EU-afstemningen på det højeste niveau i de fem år.

. Næsten 70 pct. af forbrugerne i Storbritannien føler sig sikre på deres egen økonomi i kølvandet på EU-afstemningen. 62 pct. af dem føler til gengæld, at nationaløkonomien ikke ser god ud, viser ny rapport fra banken Lloyds.

Det skriver The Guardian.

Briternes tiltro til deres egen privatøkonomi var i ugerne efter EU-afstemningen på det højeste niveau i de fem år, rapporten er blevet udgivet, og 70 pct. svarede enten, at deres personlige økonomiske situation var "fantastisk", "meget god" eller "rimelig god".

Omvendt var svarerne mere negative, når det angik spørgsmålet om landets økonomiske situation, hvor 62 pct. af de adspurgte svarede at den var "ikke god" eller "slet ikke god".

- Det interessante er, at folk er blevet mere negative omkring den generelle økonomiske udsigt efter brexit-afstemningen, men er blevet mere positive på deres egne personlige forhold. I øjeblikket virker forbrugerne til at skubbe frygten for en bredere økonomisk tilbagegang til side og fortsætte forbruget, siger Robin Bulloch, der er administrerende direktør i Lloyds til The Guardian.