Briterne har mistet ti procent af lønchecken

Intet OECD-land har haft en større nedgang i reallønnen siden 2007 end Storbritannien, viser ny analyse. Danskernes realløn er steget i samme periode.

Læs mere
Fold sammen

Briterne får reelt 10,4 procent mindre i løn i dag end i 2007. Det er konklusionen på en ny TUC analyse. Dermed ligger Storbritannien, der for nyligt stemte sig ud af EU, på en delt sidsteplads blandt OECD-landene, når det kommer til udviklingen i realløn.

»De britiske lønninger faldt kraftigt efter finanskrisen og er knap nok begyndt at komme sig igen. Som Bank of England for nylig påpegede, har de fleste britiske husholdninger oplevet et forsømt årti i deres indkomst. Briterne har ikke råd til endnu et løntab, og lønmodtagerne må ikke betale regningen for Brexit på samme måde, som det skete efter finanskrisen,« siger Frances O’Grady, der er generalsekretær i TUC.

Han opfordrer den britiske regering til at investere i store infrastrukturprojekter for at skabe flere vellønnede arbejdspladser.

Dansk realløn steg

I den glade ende af skalaen, kan polakkerne notere sig en reallønsfremgang på hele 23 procent. Derefter kommer  Tyskland, hvor lønningerne er steget med 14 procent. Danskerne har haft en mere moderat reallønsfremgang på fire procent, mens reallønningerne siden 2007 i gennemsnit steget med 6,7 procent i hele OECD-området.

Infographic: UK & Greece Come Bottom For Wage Growth | Statista
You will find more statistics at Statista