Brite sætter bilsamling i milliardklassen til salg

Storbritanniens største private samling af klassiske biler sættes nu til salg.

Jaguar E-Type Roadster er blandt de mange ædle biler, som en hovedrig britisk tandlæge nu sælger. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHIP EAST
Gennem mere end tre årtier har tandlægen James Hull, der har tjent en formue ved at opbygge en kæde af 48 tandlægepraksisser, købt og restaureret klassiske veteranbiler. Nu skranter helbredet, og den bemærkelsesværdige samling af britiske biler er sat til salg.

»Interessen er enorm, både fra enkelte samlere og foreninger,« siger dr. James Hull til Financial Times.James Hulls samling af jaguarer er blandt verdens bedste, men garagen rummer også mærker som Aston Martin, Austin og Bentley.

Skal man have fingrene i de gamle biler, skal man dog have den helt store pung op af lommen. Samlingen, der er Englands største af sin slags, sælges på auktion til en mindstepris på 100 millioner pund, og ejeren insisterer på, at bilerne skal sælges som en helhed.»Hver bil har sin fortælling, og alle har spillet en rolle i engelsk historie. Samlingen er en del af vores historiske arv,« siger James Hull.

Derfor ønsker han også, at samlingen, der blandt andet indeholder flere af Winston Churchills private biler, forbliver i England. Indtil videre har der været bud både fra USA og Europa.