Brexit-status: Sælger investorerne skindet før bjørnen er skudt?

Store kursstigninger på Europas børser da meningsmålinger peger i retning af, at England bliver i EU.

REUTERS/Toby Melville/Files Fold sammen
Læs mere
Foto: Toby Melville
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Buy the rumour, sell the facts, lyder en af læresætningerne i investorernes ABC. Således også på dagen, hvor briterne går til stemmeurnerne for at afgøre, om de stadig ønsker at være en del af den Europæiske Union.

Ved titiden kostede et britisk pund 1,4740 dollar, men i de efterfølgende timer, kom der fart over feltet, og pundet øgede værdien til 1,4944 klokken 12:34.

Læs også: Derfor tror bookmakerne ikke på brexit

Også på aktiemarkederne er der optimisme at spore. EURO STOXX 50 stiger med 2,31 procent.

Årsagen til optimismen skal blandt andet findes i den seneste meningsmåling, der viser, at jasiden har overhalet nejsiden i den britiske afstemning om, hvorvidt Storbritannien skal forblive en del af den Europæiske Union.

Den seneste måling viser ifølge the Evening Standard, at 52 procent af briterne ønsker at forblive i EU, mens 48 procent vil ud af unionen.

»Med de stigninger vi ser i dag, tyder det på, at investorerne nu priser et ja ind i markedet,« siger Tine Choi Danielsen, der er seniorstrateg i Nordea.

Samtidig er der blevet offentliggjort nye PMI-tal for de europæiske økonomier, der er bedre end forventet. PMI-tallene er en indikator for virksomhedernes forventninger til fremtiden.

»Det er nok ikke tallene, der er drivende for stigningerne, men det lægger alligevel en blød understøttende hånd under markedet,« siger Tine Choi Danielsen

De positive takter i dag betyder samtidig, at markedsreaktionen ved et »ja« må formodes at blive mindre i morgen, når resultatet ligger fast, forklarer Tine Choi Danielsen. Hun forventer kurstigninger i Europa på mellem fire og seks procent. Et eventuelt nej, vil derimod udløse et regulært blodbad med tab på mellem 5 og 15 procent i Europa, forventer hun.

Læs mere om de to økonomiske scenarier her.