Brexit kan koste Skotland 80.000 job

En ny rapport viser, at brexit kan koste Skotland 80.000 job, og hvad der svarer til næsten 17.000 kr. per person i bruttonationalprodukt.

Foto: ERIK S. LESSER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver den britiske avis The Independent.

En ny rapport viser, at hvis Storbritannien bryder fuldstændigt med det indre marked, så vil Skotland opleve en økonomisk svækkelse på 5 pct. svarende til 8 mia. pund over det næste årti.

Efter Storbritanniens premierminister, Theresa May, har meldt ud, at hun ikke vil lempe på implementeringen af immigrationskontrol, er flere af EU's ledere kommet op af stolene. Herunder den tyske kansler, Angela Merkel, der udtalte, at Storbritannien ikke kan bibeholde sin plads i det indre marked, hvis ikke der løsnes op for immigrationskontrollen.

Disse to ting er nemlig uadskillelige, fastslår Angela Merkel.

Skotlands førsteminister, Nicola Sturgeon siger, at regeringen vil gøre alt, hvad den kan for at beskytte Skotland, der var stærkt imod en udmeldelse af EU.

Førsteministeren tilføjer, at Skotland vil sørge for at være uafhængige af den britiske udenrigsminister, Boris Johnson, når det gælder om at repræsentere Skotland ud i verden.