Brexit-frygt får BoE til at fastholde renten som ventet

Storbritanniens centralbank, Bank of England, fastholder som ventet renten på 0,5 pct. Alle ni medlemmer af centralbankens pengepolitiske komité stemte for fastholdelsen. Som årsag nævner centralbanken blandt andet bekymringer for brexit.

Arkivfoto: Bank of England, London, England. Fold sammen
Læs mere
Foto: TOBY MELVILLE

Med afgørelsen på bankens junimøde torsdag er det femte gang i træk, at samtlige af den britiske centralbanks medlemmer stemmer for en fastholdelse. Den totalte enighed strækker sig tilbage til februar.

Selv om de seneste nøgletal har vist, at den britiske økonomi har klaret sig bedre end frygtet i årets andet kvartal, er Bank of England bekymret for, at den britiske befolkning ved afstemningen 23. juni stemmer for a forlade EU-samarbejdet - populært kaldet brexit.

Det vil i givet fald kunne "ændre udsigterne for produktion og inflation" i Storbritannien, frygter centralbankens medlemmer ifølge et referat fra bankens junimøde.

Med afgørelsen følger Bank of England, BoE, i fodsporene på flere af sine kolleger. Der var nemlig heller ikke nyt fra Bank of Japan torsdag morgen eller fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, onsdag aften, ligesom den schweiziske centralbank torsdag formiddag fulgte linjen fra verdens toneangivende centralbanker og også valgte at holde pengepolitikken uændret.