Brexit: Britiske selskaber frygter fortsat stigende priser

Britiske selskaber kæmper med højere priser efter sommerens brexit-afstemning og frygter, at priserne fortsat presses opad i takt med, at pundet svækkes.

Britiske selskaber kæmper med højere priser efter sommerens brexit-afstemning og frygter, at priserne fortsat presses opad i takt med, at pundet svækkes. Fold sammen
Læs mere
Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS

Det skriver The Guardian.

Undersøgelser blandt fremstillingsvirksomheder og i byggebranchen viser skarpt stigende priser på materialer, og eksperter varsler, at pundet vil falde yderligere, når Storbritannien officielt melder sig ud af EU.

- Virksomhederne oplever en stigning i materialeomkostninger, som er steget til det højeste niveau i årevis. Da det svage pund ventes at vare ved, vil presset på omkostningerne gradvist vise sig i stigende forbrugerpriser i de kommende år, skriver det britiske industriforbund EEF i en rapport.

EEF's analyse bakkes op af research foretaget af brancheforeningen Federation of Master Builders.

- Tusindvis af små- og mellemstore byggeselskaber kæmper med stigende materialeomkostninger grundet det svækkede pund i kølvandet på brexit-afstemningen. En fjerdedel af alle materialer anvendt i den britiske byggeindustri er importerede, hvilket understreger sårbarheden af industrien overfor pludselige udsving i vores valuta, siger Sarah McNonagle fra FMB til Financial Times.

Økonomer venter, at det svækkede pund vil løfte den britiske inflation fra 1,2 pct. fra den seneste beregning til 3 pct. ved årets udgang, skriver The Guardian.