Bredt politisk krav om undersøgelse af DSB.

Politisk ønske om forklaring på DSBs dyre togbilletter til Udlandet. Deutsche Bahn afviser en hver snak om aftalt spil.

Flere politikere kræver nu en forklaring fra trafikminister Flemming Hansen (K) på, hvorfor DSBs togbilletter til udlandet tilsyneladende er væsentlig højere end konkurrenternes.

Kravet fra bl.a. næstformand i Folketingets Trafikudvalg, Peter Skaarup, Dansk Folkeparti (DF) og SFs trafikpolitiske ordfører, Morten Homann, kommer efter Jyllands-Postens beskrivelse torsdag af, hvordan DSB spinder guld på udenlandske togbilletter uden at have nogen reel konkurrence. Ifølge avisen er en aftale mellem DSB og Deutsche Bahn (DB) årsagen til, at DB ikke annoncerer med sine billigere priser i Danmark.

Men eksistensen af en sådan aftale afvises totalt af Deutsche Bahns nordiske chef Niels Lund fra salgskontoret i København. Også DSB afviser.

- Det har intet på sig. Der er ingen aftale om markedsmæssige bindinger. Både DSB og vi kan gøre helt, som vi vil. Vi har valgt ikke at have den store annoncering. Det har vi ikke budget til, men der er ingen aftale, som forhindrer os i det. Og vi udsender løbende pressemeddelser om vores tilbud, siger Niels Lund til Ritzau.

/ritzau/