Bredt forlig om ny konkurrencelov

Regeringen indgik tirsdag et bredt forlig om ny konkurrencelov med Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og Radikale. Fremover kan man få sladrerabat.

Fremover kan person, der har deltaget i kartelvirksomhed, slippe helt for straf, hvis han hjælper myndighederne med at optrævle kartellet. Sådan bliver det, efter regeringen, Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og Radikale tirsdag blev enige om den nye konkurrencelov.

Og den såkaldte sladrerabat er i orden, hvis man kan optrævle karteller, mener socialdemokraternes Jens Christian Lund, der er ordførende i sagen konkurrenceloven.

- Det kan i yderste konsekvens betyde, at man ikke kommer til at betale noget som helst, hvis man fortryder, hvad man har gjort. Men det er vel også godt nok, for det er noget rod med de karteller, siger Jens Christian Lund til Ritzau.

Til gengæld bliver det ikke muligt at ransage de ansattes private hjem på baggrund af en mistanke, som ministeren havde foreslået i sit første udkast. På samme måde måtte regeringen bøje sig i forhold til at ændre sammensætningen i Konkurrencerådet. Den forbliver som før.

Forliget skal godkendes på partiernes gruppemøder onsdag.

/ritzau/