Bred europæisk aktiefremgang

Læs mere
Fold sammen
Onsdagens handel på de europæiske aktiebørser var præget af en bredt funderet fremgang. Alle 17 toneangivende vesteuropæiske aktieindeks steg således i kurs, samtidig med at flere end 350 af de 500 medlemmer i Bloomberg Europe 500-indekset endte højere end tirsdagens lukkeniveauer. Gennemsnitligt blev stigningen på omkring 0,7 pct.

Stålproducenterne var at finde blandt de mest fremgangsrige aktier. Den Luxemborg-baserede stålproducent Arcelor steg 3,9 pct. efter en udmelding om, at selskabet efter at have sikret sig prisstigninger for første kvartal også i andet kvartal vil forsøge at få en højere pris. Tyske ThyssenKrup (+ 3,8 pct.) og britiske Corus Group (+ 8,5 pct.) kunne ligeledes bekræfte, at de har opnået højere stålpriser i første kvartal.

Den britiske forhandler af forbrugerelektronik Dixons Group steg 5,3 pct. efter en udmelding om, at julesalget er gået godt. Stor efterspørgsel efter digitale kameraer, bærbare computere og fladsskærmsfjernsyn bidrog til at sikre en salgsvækst på omkring 12 pct.