Bravida stormer frem

Efter flere år med underskud har store givende kontrakter i offentligt regi sparket Bravida frem i første række i installationsbranchen. I første halvdel af 2005 er omsætningen næsten dobbelt så stor, som i resten af branchen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Kontrakter på store offentlige projekter har givet højvande i kassen i landets største installationsvirksomhed Bravida. Virksomheden præsenterede sidste år det første overskud i tre år, siden virksomheden kom ind på det danske marked med købet af Semco. Nu ligger Bravida i front.

Omsætningen hos Bravida Danmark A/S var i årets første seks måneder på 677,4 millioner kroner. Det er 41,4 millioner kroner mere end første halvår 2004 og udgør en omsætningsvækst på 6,1 procent. Det er næsten dobbelt så meget som væksten i branchen generelt, der ifølge brancheorganisationen Tekniq var på 3,3 procent.

Overskuddet før skat og afskrivninger (EBITA) i årets første seks måneder er vokset næsten tre gange fra 5,7 millioner kroner i første halvår 2004 til 16 millioner kroner i første halvår 2005.

Stadig ambitioner
Det er store kontrakter i bl.a. DR Byen, på Aalborg Universitet og statsfængslet i Horsens, som er med til at generere den øgede omsætning i år. Administrerende direktør Jesper Haugaards ambitioner stopper ikke her. Omsætningen skal øges yderligere.

»Jeg er meget tilfreds med, at vi har kunnet holde fokus på vores kunder, trods en hård, men nødvendig, intern forandringsproces i de seneste par år. Nu sætter vi yderligere fokus på at søge nye kunder. Jeg ser optimistisk på fremtiden,« siger Jesper Haugaard.

En optimisme, der kan begrundes i nyindgåede kontrakter på opgaver, som Ørestads Gymnasium, Arla Bov Mejeri og Novo Nordisk.