Bravida: Kartelundersøgelse positivt for VVS-branchen

Undersøgelsen af VVS-branchen er positiv, fastholder Bravida-direktør. Konkurrencestyrelsen har beslaglagt tilbudsberegninger, mødekalendere og licitationsresultater.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Konkurrencestyrelsens ransagning hos Danmarks største VVS-aktør Bravida Danmark hele tirsdagen resulterede i beslaglæggelse af udvalgte tilbudsudregninger samt kopier af licitationsresultater og mødekalendere.

Styrelsens medarbejdere ankom til hovedkvarteret i Brøndby straks fra morgenstunden på baggrund af mistanke om prisaftaler i VVS-branchen. De forlod Bravida-hovedkvarteret igen klokken 18.30.

Bravida-direktør Jørn Boklund hilser alligevel undersøgelsen velkommen.

»Vi har den principielle holdning, at hvis der er mistanke til nogen i branchen, så lad os få det undersøgt og afklaret. Byggebranchen når ikke videre, hvis ikke den presses på effektiviteten, og det sker aldrig, hvis der foregår noget af den omtalte karat. Derfor synes jeg, det er positivt, i virkeligheden, at man undersøger det,« siger han.

Bravidas ledelse har ifølge Jørn Boklund gentagne gange indskærpet over for sine medarbejdere, at ulovlige prisaftaler er uacceptable.

Du kan altså garantere, at direktionen intet kendskab har til ulovlige prisaftaler?

»Ja, det har vi ikke.«

Båndede samtaler
VVS-installatør Brian Hetland fra Hetland VVS, der i Business i går fortalte, hvordan han selv var blevet forsøgt presset til at deltage i det ulovlige prissamarbejde, siger i dag, at han kan dokumentere samarbejdet. Han har flere telefonsamtaler på bånd, og han overvejer eventuelt at videregive dem til Konkurrencestyrelsen.

Såvel Konkurrencestyrelsen som Bagmandspolitiet ville finde sådanne optagelser »interessante«, lød det i går.