Bravida frikender Bravida

En undersøgelse iværksat af Bravidas ledelse frikender Bravida for deltagelse i VVS-kartel. Undersøgelsen imponerer langt fra Konkurrencestyrelsens direktør.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Med en intern undersøgelse i hånden frikender en af landets største VVS-virksomheder, Bravida, nu sig selv for alle beskyldninger om medvirken i et omfattende priskartel.

En advokatundersøgelse iværksat af Bravidas egen ledelse konkluderer, at der ikke er forhold i Bravida, som danner grundlag for mistanke om konkurrenceforvridende samarbejde med konkurrerende VVS-firmaer.

»Der er ikke på nogen måde fundet forhold, som giver grundlag for at mistænke Bravida Danmark for at have deltaget i konkurrencebegrænsende aktiviteter i form af systematisk tilbudskoordinering, hvor virksomheder i forbindelse med udbud og licitationer af VVS arbejder på forhånd aftaler indbyrdes, hvem der skal vinde den pågældende opgave og til hvilken pris,« hedder det i undersøgelsens konklusion.

Undersøgelsen er forestået af advokat af advokat Christian Karhula Lauridsen fra advokatfirmaet Plesner Svane Grønborg.

Undersøgt for overpriser
Bravida bliver sammen med en lang række af landets VVS-firmaer bliver i øjeblikket undesøgt af konkurrencemyndighederne for at have kostet danske forbrugere og virksomheder adskillige milliarder kroner i overpriser for udførte VVS-opgaver. Det sker, efter at Berlingske Tidende er kommet i besiddelse af dokumenter, der afdækker, hvordan VVS-branchen gennem et vidtforgrenet prissamarbejde i en årrække har fordelt arbejdsopgaverne imellem sig til opskruede priser.

På den baggrund er Bravidas adm. direktør Jesper Haugaard lettet over undersøgelsens konklusion, der ifølge Bravida-direktøren nu har gransket virksomheden »ned til mindste detalje, og vi er blevet frikendt.«

Hos Konkurrencestyrelsen er direktør Finn Lauritzen imidlertid langt fra imponeret over Bravidas frikendelse af sig selv.

»Jeg har aldrig nogensinde oplevet herhjemme eller hørt fra udlandet, at et kartel-samarbejde er blevet afdækket på den måde ved en intern undersøgelse,« siger han.

Konkurrencestyrelsen fortsætter sin granskning af VVS-branchen, oplyser Finn Lauritzen. VVS-branchen omsætter for over 15 mia. kr. om året.