Brasiliansk gæld får junkstatus hos S&P

Brasiliens kreditvurdering har fået status af "junk", eller skraldespandsstatus, hos ratinginstituttet Standard & Poor's.

Standard & Poor's har sænket sin kreditvurdering af Brasilien med et trin til "BB+", og givet sin kreditvurdering "negative udsigter", hvilket er et signal om, at yderligere nedjusteringer kan være på vej. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Brasiliens kreditvurdering har fået status af "junk", eller skraldespandsstatus, hos ratinginstituttet Standard & Poor's. Det fremgår af Bloomberg News.

Standard & Poor's har sænket sin kreditvurdering af Brasilien med et trin til "BB+", og givet sin kreditvurdering "negative udsigter", hvilket er et signal om, at yderligere nedjusteringer kan være på vej.

"BB+" er den højeste kreditvurdering i det spekulative investeringssegment, som populært beskrives "junk".

Kreditvurderingen gives til gæld, hvor der hersker usikkerhed om, hvorvidt låntager kan komme i en situation, hvor denne ikke længere kan leve op til sine forpligtelser.

Den brasilianske regering nedjusterede i august forventningerne til statens finanser i 2016. Der ventes nu et budgetunderskud på 0,5 pct. af bruttonationalproduktet. I starten af 2015 forudså den brasilianske regering et overskud på 2 pct. af bruttonationalproduktet.

Brasiliens bruttogæld udgør ifølge Bloomberg News 65 pct. af bruttonationalproduktet.