Brasiliansk gæld får junkstatus hos S&P

Brasiliens kreditvurdering har fået status af "junk", eller skraldespandsstatus, hos ratinginstituttet Standard & Poor's.

Standard & Poor's har sænket sin kreditvurdering af Brasilien med et trin til "BB+", og givet sin kreditvurdering "negative udsigter", hvilket er et signal om, at yderligere nedjusteringer kan være på vej. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Brasiliens kreditvurdering har fået status af "junk", eller skraldespandsstatus, hos ratinginstituttet Standard & Poor's. Det fremgår af Bloomberg News.

Standard & Poor's har sænket sin kreditvurdering af Brasilien med et trin til "BB+", og givet sin kreditvurdering "negative udsigter", hvilket er et signal om, at yderligere nedjusteringer kan være på vej.

"BB+" er den højeste kreditvurdering i det spekulative investeringssegment, som populært beskrives "junk".

Kreditvurderingen gives til gæld, hvor der hersker usikkerhed om, hvorvidt låntager kan komme i en situation, hvor denne ikke længere kan leve op til sine forpligtelser.

Den brasilianske regering nedjusterede i august forventningerne til statens finanser i 2016. Der ventes nu et budgetunderskud på 0,5 pct. af bruttonationalproduktet. I starten af 2015 forudså den brasilianske regering et overskud på 2 pct. af bruttonationalproduktet.

Brasiliens bruttogæld udgør ifølge Bloomberg News 65 pct. af bruttonationalproduktet.