Brændbare CDer er elendige

Kvaliteten af de brændbare CDer og DVDer, man køber, er mange gange så ringe, at de enten slet ikke kan fyldes med data eller går hurtigt i stykker, skriver nyhedsmagasinet Ingeniøren.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Og forbrugerne har ikke en chance for at vurdere, hvad de køber. »Mange brændbare medier holder som is på et bord i solskinsvejr,« konstaterer arkivleder Jacob Trock, Det Danske Filminstitut, der er konservator med speciale i digitale medier. Danske forbrugere og virksomheder købte sidste år 28 millioner blanke CDer og seks millioner blanke DVDer. Th.

20 års vækst brudt

Efter næsten 20 år med uafbrudt vækst oplever den århusianske IT-virksomhed Systematic Software Engineering et omsætningsfald på 15 millioner kroner og udsigt til endnu et år i en ordremæssig bølgedal. Systematic, som bl.a. leverer missionskritiske IT-systemer til forsvarskunder i flere lande, har stadig sorte tal på bundlinien med et positivt årsresultat for sidste år på 3,5 millioner kroner. Året forinden var det dog på 23,3 millioner. Administrerende direktør Michael Holm har netop for første gang i virksomhedens historie måttet fyre 28 medarbejdere, fordi ordrer fra NATO udeblev. Samtidig ventes Joint Strike Fighter-projektet ikke at bidrage stort til indtjeningen, da kampflyet er forsinket af vægtproblemer. Michael Holm vil nu mindske afhængigheden af enkeltkunder og forventer vækst igen i 2005-2006. Th.

IDC: Mere stabile IT-udgifter i Norden

Udgifterne til anskaffelse af IT-udstyr ventes at stabilisere sig i år i de nordiske lande med en vækst på mellem fire og fem procent i år. Sådan lyder spådommen fra analysehuset IDC, der samtidig forventer ny vækst på seks procent næste år og tre år frem. Især Finland og Norge brugte sidste år mange penge, mens Sverige og Danmark vil få den laveste vækst i IT-investeringer, fordi hardwaremarkedet ikke vokser helt så meget. IT-investeringerne i 2004 voksede 5,7 procent for hele Norden. Udsigten for i år er 4,2 procent, for næste år 6,1 procent. Th.

120 mio. kinesere på nettet til nytår

Trods omfattende kontrol forventer de kinesiske myndigheder alligevel, at omkring 120 millioner kinesere ved årets udgang vil være på nettet. Brugerskaren vil således vokse med 28 procent i år, meddeler det officielle nyhedsbureau, Xinhua, som citerer Ministeriet for Informationsindustri. Ved dette årsskifte var der 94 millioner kinesiske netbrugere. Det er den øgede tilgang til telekommunikation i hjemmene, som får flere på nettet. 316 millioner havde ved udgangen af januar i år fastnettelefon, 340 millioner har mobiltelefon. Det er henholdsvis 3,2 og 5 millioner flere end måneden før. Th.

Stor mangel på IT-elevpladser

Kun 67 elevpladser var, hvad den samlede danske offentlige sektor oprettede i 2004 for at uddanne fremtidens IT-kyndige. »Det er næsten nemmere at vinde i lotto end at finde en IT-elevplads i den offentlige sektor,« mener Foreningen af Skoleledere ved de Tekniske Skoler (TEC), som anslår behovet til omkring 500 elevpladser i år. Skolepraktikken blev afskaffet ved årsskiftet, så de unge kan kun gøre deres uddannelse færdig, hvis de får en elevplads i en offentlig eller privat virksomhed. Derfor risikerer mange unge at skulle afbryde deres uddannelse trods gode jobmuligheder. Th.

Ny Adobe Reader på dansk

En dansk version af den gratis PDF-læser Adobe Reader 7.0 er nu klar. Med den kan man nu også føje egne kommentarer til PDF-dokumenter, søge via søgemaskinen Yahoo og få vist PDF-filer med 3D-objekter. Th.