Bosser i Roskilde Bank meldt til politiet

Finanstilsynet har politianmeldt den tidligere ledelse i den krakkede Roskilde Bank. Det gælder blandt andre den tidligere direktør Niels Valentin Hansen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Finanstilsynet har meldt den tidligere ledelse i den krakkede Roskilde Bank til Bagmandspolitiet.

Politianmeldelserne omfatter både den tidligere administrerende direktør, Niels Valentin Hansen, de to øvrige direktører Arne Wilhelmsen og Allan H. Christensen, otte medlemmer af bankens tidligere bestyrelse, samt den interne og eksterne revision, Ernst & Young.

- Det er en omfangsrig anmeldelse mod personer i både direktion, revision og bestyrelse. Det bliver efterforsket i den kommende tid, siger chef for Bagmandspolitiet Jens Madsen.

Efterforskningen vil tage flere måneder, vurderer Jens Madsen. Finanstilsynets anmeldelse omfatter godt 15 personer, og er den første anmeldelse mod en bank under finanskrisen.

Finanstilsynet har anmeldt bankcheferne for brud på Loven om Finansiel Virksomhed og Aktieselskabsloven. Ifølge Jens Madsen er ingen endnu blevet afhørt i sagen, og der er heller ingen sigtede.

Jens Madsen vil ikke afvise, at det også kan komme på tale at undersøge om, der er sket overtrædelser af straffeloven.

- Vi er i hvert fald ikke afskåret fra at undersøge mulige strafferetlige forhold, siger Jens Madsen.

Tidligere på året konkluderede en advokatundersøgelse, at der skete alvorlige svigt i både direktionen og bestyrelsen frem mod bankens kollaps. Advokatundersøgelsen konkluderer, at bankens ledelse har handlet kritisabelt og ansvarspådragende.

Det fik allerede dengang bankens nye ledelse til at varsle et retsopgør med den gamle ledelse. Den nye ledelse i Roskilde Bank - som er under statslig afvikling - har bedt advokat Henrik Lind fra Gorrissen Federspiel Kierkegaard om at undersøge mulighederne for erstatningssager mod den gamle ledelse.

- Vi forventer, at tage stilling inden årets udgang, siger Henrik Lind./ritzau/