Bosse: Den moderlige bulldozer

Tryg-direktør Stine Bosse er den mest omtalte danske erhvervskvinde i 2006. Hun er en topchef der skiller sig ud ved at udtale sig politisk. Dertil fremstår hun som både barsk og blød.

46-årige Stine Bosse, der er koncernchef i TrygVesta Group, har siden hun blev topchef gjort forretningen til et af de bedst drevne forsikringsselskaber i Danmark.

Hun er den mest omtalte danske erhvervskvinde i 2006, viser en undersøgelse af medieomtalen af kvindelige topchefer i det danske erhvervsliv, som artikeldatabasen Infomedia har lavet for Business.dk.

"Stine Bosse er symbolet på de danske erhvervskvinder. Hun er den moderlige bulldozer. Indadtil i virksomheden har hun kørt en hård personalepolitik. Udadtil udtaler hun sig politisk, men samtidig har hun også et blødt image som formand for bestyrelsen i Hjertebarnsfonden," siger analysechef i Infomedia, Niels Christiansen.

Stine Bosse sidder i flere bestyrelser og er blandt andet formand for bestyrelsen i F&P - Forsikring & Pension. Hun er også medlem af Velfærdskommissionen, og det er især i den forbindelse, hun har fået meget omtale i medierne i 2006, fortæller Niels Christiansen. Mellem linjerne kan man læse, at Stine Bosse er en barsk dame, vurderer han.

"Hun udtaler sig gerne politisk. For eksempel i forbindelse med Velfærdskommissionens udmeldinger. De andre (erhvervskvinder, red.) holder stilen, hvor topchefer ikke udtaler sig politisk," siger Niels Christiansen.