Boserup: Øresundsregionen har travlt

Øresundsinstituttets nye formand, Erik Boserup, ser store muligheder for Øresundsregionen, men han understreger, at der skal handles nu. Selv har han sat et år af til opgaven.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Udviklingen af de regionale knudepunkter i Europa går stærkt, og København skal passe på med ikke at blive hægtet af.

Så kontant lyder meldingen fra Øresundsinstituttets nyvalgte formand, adm. direktør i Københavns Lufthavn, Niels Boserup, der på instituttets generalforsamling den 28. maj overtog formandsposten fra Ferring Pharmaceuticals adm. direktør, Ole Kjerulf-Jensen.

»Øresundsinstituttets opgave er fortsat at forestå videnskabelige analyser, der viser styrken i dette område. Det arbejde, der udføres, er glimrende, og det er min opgave at være med til at sikre, at vi fortsætter i det spor,« siger Niels Boserup, der understreger, at Øresundsregionens fortsatte udvikling er af afgørende betydning.

»København er ikke født med de bedste forudsætninger og er kun Europas 37. største by. At Malmø ligger så tæt på er både Københavns og Malmøs held - Øresundsregionen giver os alle en enestående mulighed for at være større, end vi så at sige er. Og størrelsen betyder utroligt meget,« siger Niels Boserup, der med egne ord godt kan blive »lidt forpustet,« når han skæver til udviklingen i andre regionale knudepunkter.

Regioner i vækst
»I regioner som Hamborg, Stockholm, Amsterdam, Barcelona og på sigt Skt. Petersborg går det virkelig stærkt, og derfor er det vigtigt, at Øresundsregionen bider sig fast som en betydende spiller i konkurrencen,« siger Niels Boserup, der peger på havnefællesskabet mellem København og Malmø som et eksempel på vellykket integration.

»Det fælles selskab fik overbevist Toyota om, at dette er stedet for den fælles nordiske distribution. Det er sådanne projekter, der muliggøres via samarbejdet, og det er sådanne projekter, der kommer hele regionen til gavn,« siger Niels Boserup, der vurderer, at viljen til at få Øresundsregionen til at fungere er stor på begge sider af sundet.

»Både på dansk og svensk side - og ikke mindst på lokalpolitisk niveau - er der en utrolig samarbejdsvillighed. Men det er også nødvendigt, at der bliver handlet nu, for ellers løber vores potentielle konkurrenter fra os,« siger Niels Boserup, der har sat et år af til betyrelsesarbejdet.