Boligsalget slår sidste år flere uger inden årsskiftet

Efter at der mandag blev afsluttet 337 bolighandler, er den samlede total for 2021 nu højere end sidste år.

Under corona har boligmarkedet haft fart på. Med mere end tre uger tilbage af året er der nu lavet flere handler end i 2020, viser nye tal. (Arkivfoto) Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er mere end tre uger tilbage af 2021, men allerede nu har der været flere bolighandler end sidste år, hvor der ellers var fart på.

Det viser tal fra Boligsiden, der er ejet af størstedelen af de danske mæglere.

Mandag blev der afsluttet 337 bolighandler, hvilket bringer den samlede total for året op på 107.509 handlede boliger.

Sidste år var der ifølge Boligsiden 107.488 solgte boliger, og dermed har der altså allerede været flere bolighandler i år.

Det er efterhånden en velkendt historie, at der under corona har været særdeles meget fart på boligmarkedet.

Den fart er ifølge kommunikationsdirektør Birgit Daetz, Boligsiden, fortsat ind i 2021. Særligt frem til juli har der været tryk på kedlerne.

»Det betyder, at selv om vi har set en nedgang i handelsaktiviteten i andet halvår, står vi alligevel med et samlet boligsalg, der er højere end hele sidste år.«

»Meget tyder på, at vi i 2021 kommer til at runde 110.000 solgte boliger i Danmark,« siger hun i pressemeddelelsen.

Det er særligt salget af villaer og rækkehuse, der udgør langt det største marked, som trækker op. Allerede i november overgik salget her det, der blev set i 2020.

Hussalget har oplevet en mindre nedgang efter sommerferien, men det er dog stadig højere end gennemsnittet for tidligere år.

»Med undtagelse af tre uger i sommerferien og én uge i begyndelsen af året har vi set over 1000 hushandler hver eneste uge i 2021.«

»Det er mange, og det er dette konstant høje niveau, som er med til at trække det samlede salg op,« lyder det fra Birgit Daetz.

Den høje fart på boligmarkedet fik i juni Det Systemiske Risikoråd, som rådgiver regeringen, til at opfordre til, at skruen blev strammet en smule.

Konkret blev der henstillet til, at muligheden for afdragsfrihed for højt forgældede låntagere blev begrænset.

Rådet kommer med indspark omkring gavnlige tiltag. Den konkrete henstilling afviste erhvervsminister Simon Kollerup (S) dog at følge.

/ritzau/