Boligsalget sætter rekord med to måneder tilbage af 2020

Med 88.046 boligsalg er der allerede sat rekord. Ifølge Boligsiden er der potentiale for en ny milepæl.

Selv om der er to måneder tilbage af 2020, så har boligsalget allerede overgået sidste års rekord. (Arkivfoto) Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med to måneder tilbage af 2020 har det danske boligsalg allerede sat rekord.

Fredag er der blevet handlet 550 boliger. Det betyder, at der samlet set er blevet solgt 88.046 boliger i løbet af i år.

Det overgår hele sidste års rekordsalg med 190 solgte boliger.

Det oplyser Boligsiden, der er ejet af og får oplysninger om boligmarkedet fra de danske ejendomsmæglere.

Rekorden er kommet i hus, på trods af at 2020 har været voldsomt påvirket af det globale udbrud af coronavirus.

Også det danske boligmarked har været påvirket af virusset, da handlen efter en ellers forrygende start på året oplevede en kortvarig nedtur.

»Men allerede i foråret og hen over sommeren eksploderede salget igen,« siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden, i en pressemeddelelse.

På grund af udviklingen på det danske boligmarked, der i løbet af i år har sat flere forskellige slags rekorder, ser hun allerede potentiale for en ny milepæl.

»Det skal gå meget galt, hvis ikke salget runder en hidtidig uopnåelig grænse på 100.000 bolighandler, inden året er omme,« siger Birgit Daetz.

Boligsidens opgørelse dækker over salget af alle boligtyper. Det vil ud over villaer og rækkehuse blandt andet også sige fritidsboliger, ejerlejligheder og andelsboliger.

Gennem længere tid har det især været salget af villaer og rækkehuse samt sommerhuse, der har trukket overskrifter for store stigninger i boligsalget.

Men på det seneste er salget af ejerlejligheder også steget markant.

Eksempelvis var salget af ejerlejligheder i sidste uge 51 procent højere end gennemsnittet for samme uge i årene 2015 til 2019.

Ligesom resten af boligmarkedet led salget af ejerlejligheder ellers et knæk tidligere i år, da Danmark lukkede ned på grund af coronaudbruddet.

Efter nedlukningen var salget således lavere end normalt i 11 uger i træk.

»Der kom fart på igen i juni og juli, inden august bød på et sommerdyk.«

»Siden starten af september har salget af ejerlejligheder igen været ekstremt højt, og det kulminerede i sidste uge med 547 lejlighedssalg.«

»Det er det højeste for en enkelt uge i år,« siger Birgit Daetz.

Sidste uges store salg af lejligheder bidrog til, at det samlede salg af boliger var det højeste for en enkelt uge siden lige før sommerferien.

/ritzau/