Boligsalg normalt i Farum

Det er ikke utænkeligt, at kommuneskatten kommer til at stige i Farum. Men det får ikke Bettina Ahm og Jan Madsen til på nogen måde at fortryde, at de har købt en villa i byen.

»Nej. Vi har ikke fortrudt!«

Svaret kommer prompte fra Jan Madsen, da han bliver spurgt, om han fortryder, at han sammen med Bettina Ahm har købt et hus i Farum.

De skrev under den 13. januar - altså før aviserne begyndte at skrive om store problemer i Farum Kommune. I går søndag brugte de solskinsvejret til at køre til byen og smugkigge på det hus, de først flytter ind i om en måned. De har indvilliget i at lægge vejen forbi ejendomsmægleren og komme med et par kommentarer til, hvordan de har det med hele sagen, der nu bliver rullet op.

»For os har det ikke så meget med kommunen at gøre, at vi har købt hus her. Det, at byen Farum stadig er Farum, at den ligger dejligt og tæt ved København, og at vi har fundet et dejligt hus - det er det, der har været afgørende,« siger Bettina Ahm (39 år).

Siden B.T. første gang den 6. februar begyndte at beskrive svære økonomiske problemer i Farum Kommune og ikke mindst omkring borgmester Peter Brixtofte, er spekulationerne om, hvor galt det er fat med kommunens finanser, taget til. Tilsvarende er bekymringen om store stigninger i kommuneskatten vokset, fordi det nemt kan være der - hos borgerne - at den endelige regning ender.

Men også det tager parret med sindsro.

»Nu kommer vi jo fra en god socialdemokratisk kommune, Albertslund, hvor man betaler skat, så det forslår. Så det værste, der kan ske, er vel, at vi kommer op på det niveau, vi er vant til,« siger Jan Madsen (37 år) og smiler.

Han understreger også, at det slet ikke var den lave skat i Farum, der trak - det var primært beliggenheden og huset, en villa nær søen til små 2,7 mio. kr.

Deres udsagn bekræftes af to ejendomsmæglere, som denne søndag har lige så mange nysgerrige mennesker stående ved udstillingsvinduet, som de plejer. De har også hele tiden - skandale eller ej - haft lige så travlt med at vise huse frem for folk, der overvejer at bo i byen.

Mæglerne har selvfølgelig også en egen interesse i at nedtone sagen, så det ikke rammer salget. Men begge kan oplyse, at der også siden medierne tog sagen op, er skrevet kontrakter under.

»Siden januar har jeg solgt syv boliger - den ottende i dag,« siger Michael Rasmussen fra Nybolig, som i øvrigt har fulgt sagen på tætteste hold, fordi butikken ligger lige over for Farum Rådhus.

»Men det er stadig sådan, at folk flytter til Farum for stedets skyld. Nogle også for Peter Brixtoftes. I de sidste to dage er folk begyndt at spørge lidt til skatten, og hvad der vil ske med den. Men vi kan jo ikke svare dem på det,« siger Michael Rasmussen.