Boligpriserne fortsætter opad

Landets ejendomsmæglere tror på nye prishop på boliger især omkring hovedstaden.

Læs mere
Fold sammen
Prisen på huse, lejligheder og sommerhuse fortsætter med at stige - både i det kommende kvartal og over det næste års tid.

Det venter landets ejendomsmæglere i følge en ny undersøgelse fra Dansk Ejendomsmæglerforening (DE).

Så trods den meget snak om stigende renter, er optimismen blandt ejendomsmæglerne fortsat i top. Det er især i hovedstadsområdet, at optimismen er stor.

Renten er da heller ikke steget ret meget herhjemme. Den lange 30-årige rente ligger for tiden på stort set samme niveau som ved årets start, nemlig 5,4 pct.

Den korte etårige rente, som bruges til flexlån af typen F1, er steget en smule fra 2,50 til 2,75 pct. i år, men det aktuelle niveau er fortsat uhyre lavt i et historisk lys.

Samtidig er skatterne sat ned, beskæftigelsen stigende, og det holder sammen med forholdsvis nye afdragsfrie lån, skattestop og almindelig optimisme gang i boligmarkedet. Det er hele to ud af tre mæglere i hovedstaden, som venter stigende huspriser, mens det i provinsen kun er én ud af tre, der har samme forventning.

For ejerlejligheder er den geografiske forskel endnu mere markant, idet hele tre ud af fire mæglere i hovedstaden venter højere priser, mens det i provinsen fortsat kun er en ud af tre.

Optimismen er stor
»Vi kan se en tydelig tendens til, at optimismen er større i hovedstaden. Det lader til, at priserne er på vej til at stagnere i provinsen, mens de i endnu en periode vil stige i Københavns-området. Det er med til at understrege, at boligmarkedet i hovedstaden fortsat er presset, og at der er stor efterspørgsel på boliger i området,« siger cheføkonom Thomas Torp fra Dansk Ejendomsmæglerforening.

Ejendomsmæglernes forventninger til prisudviklingen for det kommende år er også positive. 85 pct. af mæglerne i hovedstaden venter prisstigninger i det kommende års tid. I provinsen er det cirka halvdelen, der venter stigende priser.

»Snakken om stigende renter ser ikke ud til at skabe negative forventninger på boligmarkedet. Mæglerne venter, at priserne fortsætter op - også i det kommende år,« siger Thomas Torp.