Boligpriser i Kina viser fortsat tegn på bedring i august

Det kinesiske boligmarked viser fortsat tegn på bedring i august, hvor antallet af byer med prisstigninger igen overgår af antallet af byer med prisfald.

Foto: PETER PARKS. Den kinesiske regering har ved hjælp af flere midler gjort det lettere at blive boligejer i Kina - og det har nu båret frugt.
Læs mere
Fold sammen

Priserne på nye boliger steg i 35 af Kinas 70 største byer i august, mens der var prisfald i 29 byer, og de resterende seks byer viste uændrede priser i forhold til måneden før.

I juli faldt priserne i 29 af de største byer, mens der var prisstigninger i 31 og uændrede priser i de resterende ti største byer. Det var førte gang, at antallet af byer med stigende priser overgik byer med prisfald siden februar 2014.

- Indtil videre er salget steget til tæt på niveauet i 2013, som var historisk højt. Det er primært drevet af den gunstige pengepolitik, siger analytiker Jeffrey Gao fra Nomura Holdings i Hongkong til Bloomeberg News.

Den kinesiske regering har lempet vilkårene for realkreditudlån i slutningen af marts, lettet adgang til boligfinansiering, givet større mulighed for lån til sekundære boliger og bedre likviditetsmuligheder for bankernes genfinansiering af lånene samt nedsat renten ikke mindre end fem gange.