Boligejere på vej mod Brexit-bonus: Investorer kaster sig over danske kroner

Mens det britiske pund er blevet slået helt omkuld fredag morgen, er investorerne helt anderledes begejstrede for den danske krone, som bliver styrket i forhold til euroen. Det kan betyde, at danske boligejere kan se frem til endnu lavere renter.

Foto: ROB STOTHARD
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske kroner er i høj kurs på de internationale valutamarkeder fredag morgen, hvor de globale finansmarkeder er i fuld gang med at tage forskud på det blodbad, der er på vej i kølvandet af udsigten til et britisk farvel til EU.

Det britiske pund falder med næsten 8 pct. i forhold til den danske krone. Det betyder grundlæggende, at der vil komme pres på Nationalbanken for at sænke renten, når presset på kronen for alvor spidser til.

Nordnets investeringsøkonom Per Hansen spekulerer i, at den danske nationalbank måske allerede i dag vil sænke renten til det laveste niveau nogensinde.

»Briterne har talt og stemt for en udmeldelse af Europa. Det betyder, at de danske boligejere, som et plaster på de økonomiske sår og sorger som venter, kan se frem til endnu lavere renter,« skriver Per Hansen i en kommentar.

Også Henrik Henriksen, der er chefstrateg i PFA, vurderer, at efterspørgslen på danske aktiver vil stige markant i kølvandet af den britiske EU-afstemning.

»Danske aktiver er også danske realkreditobligationer. Så det er helt sikkert, at der vil være stor interesse for danske realkreditobligationer i den kommende tid. Det vil være positivt for boligejerne. Det betyder kort og godt, at folk får lettere ved at betale deres husleje, fordi renteudgifterne vil falde,« siger Henrik Henriksen.

Nationalbankdirektør Lars Rohde har flere gange slået fast med syvtommersøm, at Nationalbanken »vil forsvare kronekursen, så længe det er nødvendigt«.

»Fastkurspolitikken er et ufravigeligt element i dansk økonomisk politik og har været det siden 1982. Nationalbanken har de nødvendige instrumenter til at forsvare fastkurspolitikken, i så lang tid som det måtte blive nødvendigt,« slog Lars Rohde fast tidligere på året.