Børsnoteringer på vej mod rekord i USA

Blandt de mest succesfulde børsnoteringer er Twitter, der blev værdisat til omkring 1,82 mia. dollar i sidste uge.

Blandt de mest succesfulde børsnoteringer er Twitter, der blev værdisat til omkring 1,82 mia. dollar i sidste uge. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID

En hel række firmaer har fundet vej til de amerikanske børser i løbet af i år, og de amerikanske børser er godt på vej til at bryde rekorden for børsnoteringer fra Dotcom-boblen i 2000.

Det skriver Financial Times.

I alt 192 firmaer har haft debut på de amerikanske børser og sammenlagt rejst 51,8 mia. dollar i ny kapital, og dermed er summen fra børsnoteringerne på vej mod rekorden fra 2000, hvor Dotcom-boblen var på sit højeste, viser tal fra dataselskabet Dealogic.

Blandt de mest succesfulde børsnoteringer er Twitter, der blev værdisat til omkring 1,82 mia. dollar i sidste uge, og som har skabt håb om, at selskaberne kan få en god pris på børsen.

- Firmaerne har fået ny tillid til, at de kan opnå gode værdisætninger på de offentlige markeder, siger Steve Baronoff, leder af M&A-afdelingen hos Bank of America Merrilll Lynch til Financial Times.

I de kommende uger ventes hotelkæden Hilton at blive noteret på børsen igen, efter at være blevet afnoteret af Blackstone i 2006, mens også hotelkæden Extended Stay ventes at få debut og dermed bringe de amerikanske markeder et skridt tættere på rekorden fra 2000.

/ritzau/FINANS

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk