Boeing: Vi finder måske aldrig batterifejlen

Den amerikanske flyproducent har testfløjet den første Dreamliner, hvor problembatterierne er bedre isoleret. Det er uvist, om årsagen til batteribrandene nogensinde bliver opklaret.

Her ses den LOT-Dreamliner, der mandag blev testfløjet i Washington, på vej i luften. Fold sammen
Læs mere
Foto: STEPHEN BRASHEAR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Boeings 787 Dreamliner er kommet endnu et skridt hen i mod at komme i drift igen. Den amerikanske flyproducent har haft et testfly i luften, og testen forløb uproblematisk, skriver avisen USA Today.

Ved samme lejlighed erkender Boeings ledelse, der har været på overarbejde, siden en række batterioverophedninger i begyndelsen af året resulterede i, at myndighederne gav flytypen flyveforbud, at årsagen til hændelserne fortsat er et mysterium. Topcheferne i den amerikanske flygigant er simpelthen ikke sikker på, at årsagen nogensinde vil blive klarlagt.

Det skyldes også, at Boeing nu har valgt at pakke de kontroversielle litiumbatterier ind i en brandsikker boks, der er bedre afkølet end tidligere. Det betyder, at det slet ikke er sikkert, at litiumbatterierne, der er kendt for at være mere skrøbelige end traditionelle batterityper, nogensinde vil komme op på en temperatur igen, hvor de begynder at tage skade.

Testflyvningen fandt sted mandag i staten Washington, hvor også Boeings produktionshaller ligger. Den varede et par timer, og flyet, der er en del af polske LOTs flåde, nåede både op i den normale flyvehøjde og den normale hastighed.

Nu håber Boeing-ledelsen, at de samme luftfartsmyndigheder verden over, der har givet Dreamlineren flyveforbud, snart vil sige god for løsningen og dermed give grønt lys for at flyet kan komme i drift igen.

»Som opfølgning på den fuldførte testflyvning vil vi nu analysere de indsamlede data og forberede certifikationsflyvningerne de kommende dage,« siger Bosing-talsmanden Marc Birtel ifølge USA Today.