Bøde på 100.000 til ejendomsmægler

En nordsjællandsk ejendomsmægler er blevet dømt for gentagne gange at beholde penge, som sælger skulle have.

Læs mere
Fold sammen
I hushandler skifter store pengebeløb hænder, og ejendomsmægleren er almindeligvis involveret, når de store summer skal deponeres. Men i stedet for at overføre pengene til sælgers konto, har ejendomsmægleren Martin Stender, der tidligere har været indehaver af Estate Hellerup, ladet pengene blive stående på firmaets konto. Samtidig har ejendomsmægleren i seks tilfælde undladt at udbetale sælgers tilgodehavende til tiden.

Derfor har Disciplinærnævnet for Ejendsomsmæglere – en uafhængig klageinstans - frakendt ejendomsmægleren retten til at være daglig leder og at have med betroede midler at gøre i en periode på tre år. Samtidig skal ejendomsmægleren betale en bøde på 100.000 kr. Det oplyser Erhvervs- og

Byggestyrelsen, hvor direktør Finn Laurtitzen er vældig tilfreds med, at der bliver grebet ind over for lovovertrædelserne.

- Jeg er glad for, at Disciplinærnævnet har slået fast, at det er helt uhørt, at en ejendomsmægler, som er betroet meget store pengebeløb for sine klienter, overtræder loven systematisk.  Derfor er det helt rigtigt, at nævnet bruger strenge sanktioner. Det er i branchens egen interesse, at man slår ned på en kollega, der misbruger kundernes tillid, siger han i en meddelelse.

Ingen af de involverede kunder har lidt økonomiske tab, men har fået deres tilgodehaverne dækket af Dansk Ejendomsmæglerforenings Garantifond.

- ulha