Bodilsen handles til håbløs pris

Aktier. Ledelsen havde valget mellem at forsøge at redde arbejdspladserne eller at dreje nøglen om, og det lykkedes at finde en måde at fort-sætte virksomheden på, men prisen var, at aktionærerne mistede stort set alle deres penge, mener aktieanalytiker.

I fredags meddelte Bodilsen Invest, at man havde solgt for 700.000kr aktier i Bodilsen Holding til en gennemsnitskurs på 7,06. Direktøren udtalte, at der var købere, som var interesseret i at give en fornuftig pris, og så solgte man.

"Fornuftig pris" burde desværre sættes i anførselstegn, da der kun er tale om en fornuftig pris for sælgerne. I praksis er der tale om, at Bodilsen Invest har gjort en særdeles god handel ved at få 700.000kr for nogle stort set værdiløse aktier.

Arbejdspladser bevaretVed en kurs på 7,06 værdiansættes Bodilsen Holding til en markedsværdi på cirka 30 mio. kr., og det er dybt godnat for et selskab, som reelt blev værdiløst i november 2006.

Ledelsen havde valget mellem at forsøge at redde arbejdspladserne eller at dreje nøglen om, og det lykkedes at finde en måde at fort-sætte virksomheden på, men prisen var, at aktionærerne mistede stort set alle deres penge.

Bodilsen blev solgt til en kapitalfond for småpenge, og det børsnoterede Bodilsen Holding stod tilbage med en egenkapital på nul kroner. Selskabet var med andre ord værdiløst.

Måske salg af plads på børsenDer har været spekuleret i, at Bodilsen Holding måske kunne sælge sin plads på Københavns Fondsbørs og på den måde få penge i kassen.

Det kan ikke udelukkes, men det kan til gengæld udelukkes at sådan en plads skulle indbringe 30 mio. kr.

Og efter at Københavns Fondsbørs har åbnet en mini-børs (First North), hvor små selskaber for små penge kan blive børsnoteret, må det betragtes som ret usandsynligt, at Bodilsen Holding kan opnå beløb af betydning for sin plads på børsen.

Pris grebet ud af luftenVi betragter derfor den aktuelle pris på Bodilsen Holding-aktien som fuldstændig grebet ud af luften.

Der er tale om handel med ikke-eksisterende værdier, og mens sælgerne kan grine i skægget, ender køberne med SortePer.