B&O på vægtskålen

Elektrisk Danske B&O vil sammen med en stribe store, amerikanske internet- og elektronikvirksomheder aflægge regnskab i en hektisk uge, der også fortsat vil blive domineret af dollarens nedtur.

B&O på vægtskålen - 1
Project manager Poul Præstrud (i midten) og direktør Torben Ballegaard Sørensen præsenterede i maj Bang & Olufsens seneste innovation inden for højttalere: Beolab 5. Forventningerne til halvårsregnskabet på onsdag er store. <br>Arkivfoto: Henning Bagger
Læs mere
Fold sammen
Aktiekalender

Så er det sæson for regnskaber igen. Flere store, amerikanske virksomheder lægger for i den kommende uge, som også byder på en del betydningsfulde økonomiske nøgletal og et halvårsregnskab fra Struer-virksomheden Bang & Olufsen.

Det er onsdag, B&O fortæller, om de forsat venter et overskud før skat på mellem 300 og 330 millioner kroner for hele året - trods den seneste tids markante fald i kursen på amerikanske dollar.

B&O-aktien er steget med hele 50 pct. det seneste halve år, og det skyldes bl.a. store forventninger til virksomhedens nye Beolab 5 højtalere og B&Os første fladskærms LCD TV - BeoVision 6.

Virksomheden har også sendt andre nye og eksklusive produkter på markedet på det sidste, og de ventes at trække salget så meget op, at B&O undgår nedjustering trods dollarfald og trods problemer i Tyskland.

Alligevel ser aktien efter de sidste kurshop ud til at være prissat rimeligt højt.

Udsigt til fremgang
Ellers er det regnskaber fra amerikanske giganter som Apple Computer, Delta Air Lines, Genentech, Intel, Yahoo!, Fleet Boston Financial Corp., Juniper Networks, Sun Microsystems, Bank of America og General Electric, som kommer til at styre udviklingen.

Som før set kan udmeldinger fra virksomheder som disse let rykke aktiemarkedet op eller ned. Ikke bare i USA, men også i Europa.

Som udgangspunkt er forventningerne dog gode. Det gælder også for de amerikanske nøgletal samt den særlige konjunkturrapport »Beige Book«, som den amerikanske centralbank udsender i næste uge. Holder det stik, og fortsætter optimismen, er der lagt op til højere renter og stigende aktiekurser.

De økonomiske nøgletal, som USA leverer i næste uge, ventes i hvert fald at pege på fortsat økonomisk fremgang og vækst. Der er udsigt til fremgang i både detailsalg og industriproduktion i december, og så ventes kapacitetsudnyttelsen også at stige, hvilket er positivt for fremtidige investeringer.

Særligt vigtigt er næste uges tal for udviklingen på den amerikanske handelsbalance. Her ventes et uforandret stort underskud.

Men stiger gabet mellem indtægter og udgifter mere end ventet, kan det sende dollaren endnu længere ned, hvorfor tallet bør tiltrække sig større opmærksomhed end normalt.

Samlet set er der med masser af nøgletal og regnskaber lagt op til en uge med større aktivitet end normalt.