B&O: Køber og sælger i samme valuta

B&O: Køber og sælger i samme valuta

Hele 81 pct. af B&Os omsætning på knap fire milliarder kroner ligger i udlandet. Alligevel taber virksomheden, med hovedsæde i Struer, ikke på det drastiske dollarfald. Indkøb af komponenter finder nemlig først og fremmest sted i valutaer, som følger kursen på dollars.

»Dollarens nedtur er indtjeningsmæssigt faktisk en lille fordel for os. Derimod bliver bundlinien negativt berørt af faldet på det britiske pund. Samlet set går udviklingen i dollar og pund nogenlunde lige op for os,« siger koncerndirektør i B&O, Peter Thostrup.

Selv om B&O altså er helt afhængig af indtjeningen på eksportmarkederne, bliver der ikke tegnet mange eller langvarige terminskontrakter.

»Vi forsøger efter bedste evne at gøre indkøb i de valutaer, som vi eksporterer i. Det kan vi selvfølgelig ikke gøre 100 pct., men vi forsøger at skabe det, som vi kalder for en naturlig hedge. Altså, at der er en sund og naturlig balance mellem de valutaer, som vi gør indkøb i og de valutaer, som vi sælger i,« siger Peter Thostrup.

B&O har ikke hævet priserne i USA som følge af dollar-kursen. Og dermed følger B&O den politik, som altid har været koncernens overordnede strategi. Nemlig, at de eftertragtede produkter hverken skal være en udsalgsvare på slagtilbud eller at priserne pludselig stiger med 15-20 pct. fra den ene dag til den anden.

»Vores amerikanske kunder ville næppe kunne forstå, hvis vi satte priserne i vejret. Man kan altid sætte priserne ned, men det er svært at sætte dem op igen. Derfor er vi overbeviste om, at for os er den bedste strategi i det lange kun at hæve priserne i takt med inflationen,« mener Peter Thostrup.