Blodrøde tal hos bedrageridømt annoncehaj

En af Danmarks mest berygtede annoncehajs-firmaer balancerer på kanten af kollaps.

Foto: Colourbox/modelfoto.
Læs mere
Fold sammen
Lasse Schou, der sidste år blev fundet skyldig i bedrageri og vildledende markedsføring, er tæt økonomisk ruin med selskabet Dansk Telesupport.

Selskabet, der i en årrække forsøgte at lokke store pengebeløb ud af danske virksomheder, præsenterer for andet år i træk et gruopvækkende regnskab, der peger mod en snarlig kollaps for det tidligere så indbringende selskab.

Årets resultat ender på minus 1,4 millioner kroner og sender dermed egenkapitalen yderligere et tak ned i det røde felt med et minus på nu 8,3 millioner kroner.

Den uafhængige revisors påtegning benytter for andet år i træk et helt A4-ark til at tage forbehold for indholdet af regnskabet.

Ledelsen af selskabet har aflagt årsrapporten med fortsat drift for øje. Den vurdering deler revisoren ikke, da selskabet ifølge revisor-påtegningen ikke har været i stand til at sandsynliggøre, at de nødvendige forlig med selskabets kreditorer kan opnås.

Krav til ofre

Revisoren hæfter sig desuden ved at selskabet har indregnet 3,8 millioner kroner under regnskabsposten ”Anden gæld”. Pengene skal bruges til at imødegå de krav, der er kommet i kølvandet på retssagen, som sluttede sidste år.   

Dommen fra Københavns Byret i 2007 blev sidste år stadfæstet, og dermed blev Lasse Schou fundet skyldig i bedrageri og vildledende markedsføring. Straffen lød på to et halvt års ubetinget fængsel, frakendelse af retten til at drive annoncevirksomhed samt tilbagebetale penge til de virksomheder, som straffesagen baserede sig på.

Revisoren forventer, at der skal påregnes, at selskabet vil blive mødt med yderligere krav fra kunder om tilbagebetaling.

Materiale mangler

Som en sidste kuriositet i regnskabet, oplyser revisoren, at selskabets bilagsmateriale samt andet ”væsentligt materiale” er bortkommet. Derfor har det i revisorens påtegning ikke været muligt at skabe et fyldestgørende regnskabsgrundlag og konklusion på regnskabet.

Straffesagen mod Lasse Schou, der blev afsluttet sidste år baserede sig på 20 virksomheders sager, og det er blandt dem million-kravene skal fordeles i første omgang. Der er dog stor forskel på, hvor mange penge de enkelte virksomheder kan se frem til. Det spænder fra et relativt ubetydeligt beløb som 2500 kroner til det noget mere vægtige 763.000 kroner.

Erhvervsbladet har ikke været i stand til at komme i kontakt med Lasse Schou.

Læs også:

Sådan spotter du en annoncehaj

Annoncehajer gennem to årtier