Blackrock: Nedlukning blegner i forhold til bankerot

Verdens største kapitalforvalter, Blackrock, er ikke voldsomt nervøs over nedlukningen af den amerikanske stat oven på nattens manglende enighed i Washington.

Verdens største kapitalforvalter, Blackrock, er ikke voldsomt nervøs over nedlukningen af den amerikanske stat oven på nattens manglende enighed i Washington. Fold sammen
Læs mere
Foto: SHANNON STAPLETON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den potentielle statsbankerot om få uger, hvis gældsloftet ikke bliver hævet, giver derimod sved på panden.

Ikke-essentielle dele af den amerikanske stat lukkede ned natten til mandag, da republikanerne og demokraterne ikke har kunnet komme til enighed om et budget for 2014. Senere i oktober skal de to partier enes om at hæve gældsloftet, hvis ikke USA skal forfalde på dele af sin gæld.

»En nedlukning af staten vil være midlertidig og sandsynligvis kun ramme den økonomiske vækst i fjerde kvartal marginalt. En fiasko, når der kommer til at hæve gældsloftet, kan derimod sætte USA i en teknisk bankerot der er ødelæggende for økonomien og det globale finansielle system,« skriver chefstrateg hos Blackrock Russ Koesterich i en kommentar.

Blackrock tror dog på, at politikerne vil nå til enighed om at hæve gældsloftet midlertidigt inden det sker.

»Investorerne kan godt forvente mere volatilitet på den korte bane, da risici ikke er fuldt indregnet i kurserne. Investorer, der vil undgå volatilitet, bør overveje af blive mere defensive og muligvis gå kontant,« skriver Russ Koesterich.

/ritzau/FINANS