Blå Avis-milliardær køber baltisk skandale-projekt

Manden, der tjente milliarder på salget af Den Blå Avis, har opnået kontrol med Estisk skandale-projekt.

Læs mere
Fold sammen
Finansmanden Karsten Ree, der i oktober sidste år indkasserede 2,1 mia. kr. på salget af Den Blå Avis og Bilbasen.dk til amerikanske Ebay, er reelt pengemanden bag det milliardstore fiskefarms-projekt i Estland, der bliver undersøgt for bestikkelse.

Det skriver dagbladet Børsen.

Ifølge dagbladet Børsens oplysninger har Karsten Rees selskab Karsten Ree Holding ApS opnået kontrol med det omstridte fiskefarms-projekt, ved at den tidligere ejer, amerikansk-norske Transatlantic Partners 18. juni solgte projektet til det estiske selskab KRF Holding OÜ.

Registreringen var ikke offentliggjort i de estiske selskabsregister ved redaktionens deadline, men ventes offentliggjort onsdag.

Ifølge selskabsfortegnelserne i Estland er det nystiftede selskab KRF Holding OÜ ejet for 66 procents vedkommende af Karsten Ree Holding ApS, mens resten af aktierne er ejet af FGBW Finanz AG, der ifølge det schweiziske selskabsregister er kontrolleret af en schweizisk investorfamilie med ekspertise i fisk, anført af Franco Giulio Bianchi og Beatrice Werhahn Bianchi.

- mja