Bizar Orkla-strid nu slut

Tidligere Orkla-topchef forlader endelig sit hjørnekontor - to et halvt år efter at han blev afløst som adm. direktør.

Læs mere
Fold sammen
En bizar strid om direktionsgangen i den norske Orkla-koncern er officielt slut.

Firmaets 61-årige fhv. topchef Jens P. Heyerdahl meddelte i går, at han vil rykke ud af det hjørnekontor i Orklas hovedkvarter, som han beholdt, da han forlod sin topstilling 1. juli 2001.

Heyerdahls forbliven på direktionsgangen har været voldsomt omstridt. Bl.a. mener mange aktionærer med storaktionæren Christen Sveaas, at Heyerdahl blandede sig i forretningsgangene, og nogle mener endda, at han har haft stor magt over sin afløser, Finn Jebsen, der har holdt til i et andet hjørnekontor på samme etage.

Konsulent
Jens P. Heyerdahl blev officielt siddende på direktionsgangen fordi han skulle løse forskellige konsulentopgaver, og norske medier har gentagne gange beskrevet, hvorledes han minimum forsøgte at få indflydelse på, hvem der udover Jebsen sad i Orklas ledelse.

I sidste uge fik han et vink med en vognstang fra Orklas bestyrelse, og mandag kom så hans egen overgivelse med ordene: »Jeg har taget denne beslutning for at fremme roen og værne om Orklas langsigtede værdigrundlag.«

God efterløn
Jens P. Heyerdahl er dog fortsat på Orklas lønningsliste.

Han gik med en løn på 4,4 mio nkr. frem til sin 62 års fødselsdag næste år, og derefter skal lønnen neddrosles til 80 pct. i tre år og derefter 66 pct. i en periode.