BIVA solgt til islandsk bank

Møbelkæden BIVA er solgt til den nordiske og centraleuropæiske investeringsbank Straumur med hovedkontor på Island.

Møbelkæden BIVA er solgt til den islandske investeringsbank Straumur. Ejerskiftet sker efter, at driftsselskabet Biva Møbler Odense A/S standsede betalingerne den 30. december 2008. Med ejerforholdene på plads afklares samtidig fremtiden for cirka 350 ansatte i Biva Møbler Odense A/S.

- Det er glædeligt, at det så hurtigt er lykkedes at finde en god løsning for Biva. Vores ejerskab er nu afklaret, og vi har fået nye ejere, der med tilførsel af ny kapital viser, at de tror på – og ønsker – at bidrage til den fortsatte udvikling af en sund og veldrevet møbelkæde i Danmark, siger administrerende direktør i Biva Møbler Odense A/S, Carsten Normann.

Men ejerskiftet sker ikke uden ændringer i møbelgiganten. Carsten Normann varsler reduktion i antallet af butikker og fyring af medarbejdere.

- Men i tider, som dem vi befinder os i netop nu, skal enhver ansvarlig ledelse selvfølgelig se på, om vi har det rette antal butikker og dermed også medarbejdere, siger han.

Biva Møbler Odense A/S omsatte for 392 millioner kroner og tjente godt 57 millioner kroner i det seneste offentliggjorte regnskab for 2006/2007.