Biogasformand roser Bioscan

Bioscan har store muligheder for afsætning af anlæg i Danmark, mener formanden for Foreningen af Danske Biogasanlæg, Aksel Buchholt.

Læs mere
Fold sammen
»Der er ingen tvivl om, at de har store muligheder på det danske marked,« siger formanden for et af landets største biogasanlæg, Linko Gas i Lintrup i Rødding Kommune, Aksel Buchholt.

Aksel Buchholt ser gode fremtidsmuligheder for Bioscans ekspansion i Danmark med salg af biogasanlæg og gyllesepareringsanlæg, der kan omdanne gylle til rent vand og tør gødning.

»Bioscan har altid levet op til de forventninger, vi har haft. Vi har aldrig haft problemer med Bioscan. Det er et seriøst firma med dygtige mennesker, der har styr på teknikken,« siger Aksel Buchholt, der også er formand for Foreningen af Danske Biogasanlæg.

Der er tilknyttet 20 biogasanlæg til foreningen. De største og nogenlunde lige store anlæg ligger i Rødding, Lemvig og Ribe Kommuner. Linko Gas blev etableret i 1987 og fik sit biogasanlæg leveret af firmaet Krüger A/S, mens Bioscan har været selskabets rådgiver.

Linko Gas, der er et andelsselskab ejet af 60 landmænd, modtager hver dag 500 tons affald, bl.a. gylle, som laves til biogas og el. Selskabet producerer 45 procent af varmen til 1.500 husstande. Der er kontrakt med Bioscan om levering af et højteknologisk miljø- og gylleanlæg til 14 mio. kr. i sensommeren, og anlægget skal integreres til biogasanlægget.

Linko Gas havde i sin tid en hård start, da mange af naboerne klagede over lugtgener. Folkene bag Linko Gas gav imidlertid ikke op og fik miljøforholdene i orden. Ud over produktion af billig varme til Røddings indbyggere, leveres el til Sydvest Energi, der forsyner Ribe og Sønderjyllands Amt. Linko Gas' resterende produkter fra biogas- og elproduktionen er gødning, der leveres tilbage landbruget.