Bio-aktierne kom ud med kæmpeafkast

De fire biotek-aktier på Københavns Fondsbørs havde et ægte guldår med en kursfremgang på 69 procent i snit. Navnene er Bavarian Nordic, Genmab, NeuroSearch og Pharmexa.

Læs mere
Fold sammen
Bedst gik det for Bavarian Nordic som steg hele 112 procent, mens Genmab kom ind på andenpladsen med et afkast på 94 procent.

Omvendt ligger Pharmexa og NeuroSearch med kursstigninger på 30 og 39 procent i den mere beskedne ende af skalaen, fremgår det af en status, som RB-Børsen har udarbejdet.

Porteføljemanager Hanne Hillman fra Bankinvest er trods de store stigninger fortsat glad for disse aktier:

»2005 kan sagtens blive et rigtig godt år for dansk biotek. Der ligger en række muligheder forude, som indikerer et pænt nyhedsflow. Og det gælder for alle fire biotek-aktier,« fastslår hun.

Bavarian Nordic har været raketten blandt de danske biotek-aktier, men blandt analytikere er meningerne om aktiens fortsatte potentiale delte. Blandt andre Danske Bank hører til i den skeptiske ende, mens Hanne Hillman fortsat ser store muligheder i aktien.

Fælles for alle fire biotek-aktier er, at kursudviklingen i et betydeligt omfang styres af private investorers spekulationer, som sender kurserne op og ned med stor fast.

Så det er papirer for de lidt mere hårdkogte typer, der kan tåle at tabe penge. les