Bilsalget i Kina kører i rekordhøjt niveau

Kina blev i det forgangne år det første land nogensinde til at sælge mere end 20 mio. køretøjer i løbet af et enkelt år.

Foto: JOHN MACDOUGALL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Især bilfabrikanterne Toyota, General Motors og Volkswagen var med til at køre rekorden i hus.

Det skriver Bloomberg News torsdag.

Det samlede salg af biler i Kina steg sidste år med 14 pct. til 21,98 mio. enheder, oplyser den kinesiske sammenslutning af bilforhandlere ifølge Bloomberg News.

Salget af personbiler, ekskluderet busser og lastvogne, løftede sig i 2013 med 16 pct. til 17,93 mio.

Den kinesiske sammneslutning af bilforhandlere venter et salg i år på mellem 23,85 mio. og 24,29 mio. enheder.

General Motors, der ser det kinesiske marked som sit største, kunne se sit salg stige med 11 pct. til 3,16 mio. Selvom den Detroit-baserede bilfabrikant har overgået alle sine udenlandske kolleger på det kinesiske marked otte år i streg, så melder Bloomberg News, at General Motors kan ende med at falde fra toppen.

Volkswagen kommer nemlig senere i januar med sine data for bilsalget i 2013, og det tyske selskab med hovedsæde i Wolfsburg har allerede i november overgået sit eget årlige bilsalg ved at sælge 2,96 mio. køretøjer i årets første 11 måneder.

Japanske Toyota, der er globalt førende inden for bilsalg, har i 2013 overgået sin egen salgsrekord i Kina ved at sælge 9,2 pct. flere biler - svarende til i alt 917.500 køreenheder.