Billigere tobak og spiritus

Danskere med hang til cigaretter og spiritus går lysere tider i møde. Fra 2003 vil regeringen lette afgifterne for at lægge en dæmper på lysten til at tage over grænsen for at handle, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Regeringen er indstillet på at gå i gang med at tilpasse de danske punktafgifter til udlandet. Jeg kan ikke i dag sige, hvor meget afgifterne skal ned, men det er vores plan, at vi i 2003 tager det første skridt mod lavere afgifter, siger skatteminister Svend Erik Hovmand (V).

Fra 2004 bortfalder begrænsningerne på, hvor meget danskerne må tage hjem over grænsen af øl, vin, spiritus og cigaretter - den såkaldte 24-timersregel. Og dermed er der udsigt til en eksplosion i grænsehandlen.

I en rapport fra Skatteministeriet anbefales det, at forskellen på en dansk og en tysk pakke cigaretter højst skal være fire-fem kroner, hvis en "uacceptabel" vækst i grænsehandlen skal undgås. Dermed kan en dansk pakke cigaretter komme ned på ca. 25-27 kr. mod i dag 33 kr. for en pakke med 20 stk..

/ritzau/