Billigere svenske ferie-kroner

Danskere med ferieplaner i Sverige kan se frem til lidt lavere udgifter, når de krydser Øresund, efter at den svenske krone mandag faldt for anden dag i træk.

Foto: Nikolai Linares. Tal fra Sveriges statslige statistikbureau viste et dyk i industriproduktionen hinsidan på hele 7,3 pct. i maj i forhold til samme måned i 2012.
Læs mere
Fold sammen
Sløje tal for industriproduktionen i Sverige i maj kostede store kursfald for den svenske krone, som blev svækket mod alle større valutaer. Økonomerne bekymrer sig nu over, om den svenske økonomi er bremset endnu mere op i andet kvartal end frygtet.

Der går mandag eftermiddag 84,8 danske kroner til 100 svenske af slagsen, hvor prisen i slutningen af sidste uge ellers lå nærmere 86,5 kr.

Mod dollaren blev den svenske krone svækket til en kurs på 6,85 skr. mod omkring 6,69 skr. i slutningen af sidste uge.

Tal fra Sveriges statslige statistikbureau viste et dyk i industriproduktionen hinsidan på hele 7,3 pct. i maj i forhold til samme måned i 2012. Der var kun ventet et produktionsfald på 3 pct. ifølge et estimat indsamlet af SME Direkt.

Ifølge analytiker Mikael Sarwe fra Nordea kan tallene pege på, at den svenske økonomi havde negativ BNP-vækst i andet kvartal efter en flot fremgang på 1,7 pct. i første kvartal.

Andre steder i valutaverdenen retter det britiske pund sig en anelse over for euro og dollar. Torsdag og fredag bød på store fald for den britiske valuta, men mandag eftermiddag ligger pundkursen 0,1 pct. højere i henholdsvis 1,161 euro per pund og 1,492 dollar per pund.

/ritzau/FINANS