BHJ-stiftere opgiver exit via børsen

Farvel og tak Stifterne af kødkoncernen BHJ har opgivet et generationsskifte via fondsbørsen. Nu indledes forhandlinger om salg af virksomheden.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fødevarekoncernen BHJ får formentlig kun seks år på fondsbørsen, efter at bestyrelsen nu har indledt forhandlinger med mulige købere.

BHJ, der producerer dyrefoder og animalske proteiner til slagterierne samt handler med kød, gik på børsen i 1998.

Formålet var, at de tre grundlæggere af virksomheden skulle have en mulighed for at komme af med nogle af deres aktier.

Men det gik ikke særlig godt.

»Vi håbede, at det ville lykkes at skaffe tilstrækkelig opmærksomhed og interesse omkring selskabet. Men vi må erkende, at det er op ad bakke at skabe tilstrækkelig interesse for et mindre børsnoteret selskab i dag. Og vi vurderer, at det ikke bliver lettere i årene fremover. Der er en tendens til, at selskaberne skal være større og større for at tiltrække opmærksomhed på børsen,« siger BHJs bestyrelsesformand Bjørn Albinus.

Aktien gik op
BHJ-aktierne er da også i dag stadig koncentreret om to af stifterne Vagn Jacobsen og Svend Beck, der hver kontrollerer 21 pct. af aktiekapitalen og BHJ-Gruppens Fond, der ejer ca. 32 pct.

»Nu har hovedaktionærerne fået nogle indikationer fra forskellige sider om interesse i selskabet, og så vil vi forsøge at finde en anden måde at gennemføre generationsskiftet på end via børsen,« siger Bjørn Albinus.

Han forventer, at der er en afklaring om en eventuel overtagelse af BHJ og afnotering fra børsen i løbet af august. Da selskabet gik på børsen for knap seks år siden blev aktien introduceret til kurs 175.

Siden har den aldrig nået det niveau - altså bortset fra i går, hvor aktien blev handlet 11 pct. op til kurs 185 som følge af nyheden om et kommende købstilbud.