BG-skraber: Kratte, kratte, knæk

Man skal være forsigtig med at tro på alt, man ser i reklamerne. Eksempelvis er det en virkelig dårlig idé at bruge sit bankkort til at skrabe is. BG-bank udleverer nu gratis isskrabere til alle.

Læs mere
Fold sammen
Anmeldelse: BG-bank må have kontakter i de højere luftlag, for stort set samme dag som de lancerede deres seneste TV-reklame, satte frostvejret ind i Danmark. Mere heldigt kan det vel ikke være, når kampagnen netop går ud på, at man i tilfælde af frost og isede bilruder bare kan bruge sit hævekort til at skrabe ruderne fri. De kender sikkert reklamen.

Således inspireret hev jeg mit MasterCard frem, da jeg for nylig skulle skrabe ruderne fri for at komme fra Nyborg tilbage til København. De første par sekunder gik det faktisk også fint, men jeg måtte hurtigt sande det gamle ord om, at man ikke skal tro på alt, man ser i TV. Og da slet ikke i reklameblokken.

Knækket

Faktisk nåede jeg ikke meget længere end til kratte og kratte, før det sagde knæk. Så var kortet lige pludselig ikke ret meget bevendt. Med lidt forsigtighed og hjælp fra en venlig dame i en kiosk ved Nyborg Station lykkedes det at få kortet lappet sammen, og det kunne rent faktisk bruges, da jeg kort tid efter ville betale ved Storebæltsbroen.

Damen i betalingsbåsen havde oven i købet stor forståelse for mit problem. Hun havde, fortalte hun, forsøgt det samme ganske få dage før. Med samme resultat.

Om det er et rent tilfælde, eller om vi er en hel hær af bilister, der i løbet af vinteren har knækket vores betalingskort, er ikke sådan lige til at sige.

Gratis skrabere

Hos Shell og Q8 har man ikke mærket en stigende efterspørgsel efter nye kort til erstatning for ødelagte, og i BG-bank har der heller ikke været sure kunder med knækkede kort, hævder Adam Grandjean fra bankens presseafdeling.

Idéen med at bruge bankkortet som isskraber er udtænkt hos reklamebureauet La Familia, der i øvrigt har fået Bille August til at instruere reklamefilmen.

Her erkender kontaktchef Benedikte Dahlerup, at det måske ikke er nogen fremragende idé at bruge sit kort til at skrabe ruder. Det er nu heller ikke budskabet i reklamen, siger hun.

»Man skal ikke forstå den så konkret. Det, vi prøver at sige, er, at BG-bank godt ved, at den ikke er den vigtigste brik i menneskers liv, men at den er der, hvis man får brug for den. Sådan er det også med kortet. Hellere knække det og komme sikkert hjem,« siger Benedikte Dahlerup.

Adam Grandjean fra BG-bank anbefaler dog alligevel, at man lader være med at bruge sit kort til at skraber bilruder fri.

I stedet bør man, siger han, komme ind i den nærmeste BG-bank, hvor man helt gratis kan få en rigtig isskraber, uanset om man er kunde eller ej. Og den burde ikke knække, lover han.