Betonelementfabrik investerer 57 millioner

A/S Boligbeton i Løsning investerer nu for at øge konkurrenceevnen. Det er god forretningsskik at investere i nedgangstider, lyder det fra direktøren.

Trods nedgang i byggeriet og finanskrise fremrykker betonelementfabrikken A/S Boligbeton i Løsning nu investeringer til samlet 57 mio. kr.

- Det er i bund og grund god forretningsskik at investere i nedgangstider. Når vi er færdig med de kommende investeringer, står vi med Europas mest moderne betonelementfabrik, pointerer administrerende direktør Carsten Varneskov.

- Det handler om at blive mere konkurrencedygtig, for i nedgangstider er der hårdere kamp om at få ordrerne. Den udfordring har bestyrelsen valgt at tackle ved at fremrykke ledelsens udviklingsplaner, der gør os væsentligt mere konkurrencedygtig, fortæller Carsten Varneskov.

A/S Boligbeton investerer 50 mio. kr. i en udvidelse af produktionen af betonelementdæk til etageadskillelse. Det eksisterende produktionsanlæg erstattes af et større og mere effektivt anlæg, der står klar til september. Det nye anlæg kan producere 2.300 kvadratmeter om dagen mod 1.440 kvadratmeter i øjeblikket - en forøgelse på 60 procent. Betonelementdæk er et af virksomhedens hovedprodukter og beskæftiger omkring 20 af virksomhedens 155 medarbejdere.

Topmoderne

Derudover investerer virksomheden seks-syv mio. kr. i udstyr og maskiner i en ny måde at producere facadeelementer med forskellige overflader på. Inspirationen til det kommer fra en italiensk leverandør, fortæller Carsten Varneskov, som har været administrerende direktør for virksomheden siden 1. juni 2006.

I 2007 investerede A/S Boligbeton 60 mio. kr. i en 5.500 kvadratmeter stor hal og et topmoderne produktionsapparat til fremstilling af vægelementer.

- Vi har Europas mest moderne fabrik til fremstilling af betonvægge, siger Carsten Varneskov. Under hans ledelse løber investeringerne op i mindst 117 mio. kr. siden 2007.

Han fremhæver, at virksomheden er både arbejdsmiljøcertificeret og miljøcertificeret.

- Vi prioriterer miljømæssige forhold højt. Hedensted Kommune har for kort tid siden miljøgodkendt os for de kommende otte år, fortæller Carsten Varneskov.

Virksomheden havde i 2007 en omsætning på 236 mio. kr. og et resultat før skat på 17 mio. kr. mod 25 mio. kr. året før. Overskuddet var påvirket af årets store investeringer med omkostninger til indkøring og større afskrivninger. Desuden var det dengang svært at tiltrække kvalificeret arbejdskraft.