Betal for Zulu

I og med at TV2 Zulu bliver en betalingskanal uden public service forpligtelser, bliver den sandsynligvis skiftet ud med en norsk eller svensk kanal i TDCs grundpakke.

TV2s beslutning om at omdanne TV2 Zulu til et selvstændigt aktieselskab, som ikke længere skal have public service-forpligtelser, betyder at kanalen ryger ud af TDC Kabel TVs grundpakke.

Seere med mellempakken eller den store pakke vil stadig modtage kanalen.

TDC Kabel TVs adm. direktør, Niels Breuning, forudser, at TV2 Zulu fra årsskiftet vil blive erstattet af en enten norsk eller svensk kanal i grundpakken med seks kanaler.

»Når TV2 Zulu efter nytår ikke længere er en »must carry« kanal, er vi ikke forpligtet til at havde den med. Så den bliver højst sandsynligt skiftet ud med en nabolandskanal,« siger Niels Breuning.

Ifølge radio- og TV-loven skal alle fællesantenneanlæg, herunder kabel TV-selskaber give plads til DR og TV2s tilsammen fire kanaler. Men loven vil fra nytår ikke længere omfatte TV2 Zulu, bekræfter kontorchef i Kulturministeriet, Lars M. Banke.

I dag er TV2 Zulu 100 procent reklamefinansieret og får ikke tilført nogen licenskroner fra TV2.

»Men for at kunne videreudvikle kanalen og gøre noget af det, vi synes er sjovt, er vi for sårbare, hvis vores økonomi er 100 procent afhængig af reklameindtægter. Derfor skal seerne fra nytår betale for at se os,« siger redaktør Palle Strøm.

TV2 Zulu kan i dag kun ses af folk med kabel-TV og kunder hos Canal Digital.

Zulu har spillet ud med en pris på lidt over en 10'er om måneden. Lidt under hvad kanalens primære konkurrenter, TVDanmark 1 og TV3, ifølge Palle Strøm får.