Bestyrelsesformand forsvarer Lindegaards løn

Koncernchef Jørgen Lindegaards lønstigning er et resultat af tidligere tider og tidligere indgåede aftaler, siger bestyrelsesformand. Kabinepersonale mener, at pengene er taget fra deres lommer.

Bestyrelsesformand forsvarer Lindegaards løn - 1
»Det er penge, der er stjålet direkte op af lommen på mine medlemmer,« siger formand for det danske kabinepersonale i SAS, Verner Lundtoft Jensen. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
SAS' bestyrelsesformand forsøger at slå koldt vand i blodet på medarbejderne, efter at det er kommet frem, at koncernchef Jørgen Lindegaards samlede løn er steget fra 8,3 millioner svenske kroner i 2002 til 10,4 millioner svenske kroner i 2003.

»I den situation SAS har været igennem, er det naturligt, at medarbejderne er følsomme, når det gælder lederlønninger og koncernchefens løn især. Men man må huske på, at det var koncernchefen selv, som tog initiativet til en lønreduktion på 10 procent fra og med 2004. De udbetalinger, vi kan læse om i disse dage, er et resultat af tidligere tider og tidligere indgåede aftaler,« siger Egil Myklebust, bestyrelsesformand for SAS.

Lindegaards lønstigning har vakt forargelse blandt flere af de medarbejdergrupper, som har slugt en kraftig lønnedgang ved de netop indgåede overenskomstaftaler.

Noget galt
»Det er penge, der er stjålet direkte op af lommen på mine medlemmer. Der er noget galt, når en mand, der tjener så mange penge, kan gå op i løn, mens mine medlemmer skal gå ned i løn. Jeg kan blot konstatere, at de penge, som er taget fra os, er overført til koncernchefen,« siger Verner Lundtoft Jensen, der er formand for det danske kabinepersonale i SAS.

SAS' bestyrelsesformand mener imidlertid ikke, at man kan stille regnskabet op på den måde.

»Koncernchefens løn er fastsat af bestyrelsen. Og den er i tråd med lederlønninger for den type stillinger i Sverige,« siger Egil Myklebust. Han understreger, at Jørgen Lindegaard ikke har haft en reel lønfremgang på lidt over 2 millioner kroner fra 2002 til 2003.

Det skyldes bl.a., at Jørgen Lindegaard i 2003 fik udbetalt en engangssum på 710.00 kroner for at være midlertidig chef for Scandinavian Airlines.